OM OS

            Årets Klub 2021 - Kåret af Judo Danmark.


Fanø Judo blev startet op den 20. maj 2019 og Fanø Kommune har lånt judoafdelingen sportshallen på den gamle søfartsskole/efterskole til judo afdelingen, og det bliver her Judo på Fanø kommer til at tage sine første spæde skridt og kast. Fanø Judo er en underafdeling af Fanø Gymnastik og Idrætsforening, og underlagt deres vedtægter.

 

Det var Chris Gade, som startede Fanø Judo, idet han som landbetjent på Fanø følte, at der var en del unge som havde brug for at være ”tumle børn” med en tilpas tilgang af menneskelig forståelse og disciplin, og mest af alt individuelle og sociale kompetencer. Chris Gade havde selv været judokæmper og børnetræner i Judo. Chris Gade fik hurtig tilsagn fra tidligere judokæmpere og helt nye judoudøver, som ville være med til at løfte trænergerningen i klubben. Klubben voksede hurtig og var fra maj 2019 til 2019 med træning en gang om ugen med 2 alders opdelinger. Med den store medlems tilgang blev det fra 1. september 2019 til 2 gangs træning om ugen, og trænerteamet blev også udvidet med 4 unge hjælpetræner.

Vores historie

Den 2. september kunne 6 af ungerne modtage en præmie bestående af en judo-sportstaske. Præmierne gik til den mest mødende, figtheren og en god kammerat. At de ”små” fik Thomas Bo Kristensen for mest mødende, Emma Bo Kristensen for talent/figtheren og Otto Bach for for at være en god kammerat. Hos de ”store” fik Benjamin Thinnesen for at være mest mødende, Magnus Bjørnholt som fighter og Mads Skov Jensen som en god kammerat. Præmierne var sponsoreret af Lars fra Fri Bikeshop.  

 

Den 1. september 2019 blev Judo Klubben optaget i DJU – Dansk Judo Union og DIF – Dansk Idræts Forbund.

 

I september havde Chris fat i DJU´s gradueringsudvalg, hvor han kunne forelægge, at Asaad Alo havde været brun bælte indehaver i Syrien, men at han ikke kunne bevise dette. Asaad havde oplyst, at han i Syren var i besiddelse af bruntbælte og at han havde været holdmester i Syrien. Da Chris kunne stå inde for Asaads judo-kunden fik Asaad udsted Dansk Judopas og med graduering til Brunt bælte.

Den 25. oktober var der graduering, hvor juniorerne kunne få deres første snippegraduering. Her var der 17 som fik den grå snippe og et diplom. Det var hyggelig eftermaddag, hvor vi sluttede af med sodavand og kage.

 

Den 26. oktober var klubben for første gang ude at vise Fanø´s farver. Vi deltog i ungdomsturnering i Skive. Vi var afsted med 5 drenge på 13-år, hvor 3 af drengene kom hjem med medaljer. En guld, en sølv og en bronzemedalje.

 

Den 23. oktober 2019 havde klubben sine første bæltegraduering, og hvor vi havde besøg af Helle Kirketerp, som er cheftræner i Ørsø Judoklub i Nordjylland. Her blev Mikkel Jørgensen, Bjarke Gade, Lars Jakobsen, Mads Skov Jensen, Johan Andersen, Gustav Thomsen, Magnus Bjørnfort, Marius Hvidberg og Benjamin Tinnesen gradueret til gult bælte og Chris Gade blev gradueret til brunt bælte.

 

Den 30. november deltog Asaad Alo til A-DM men kom ikke på medaljetrapperne. Asaad skulle som gammel kæmper lade de nye regler og Asaad fik hele tiden strafpoint, men han kæmpede op mod alle sine udfordrede.

 

Den 1. december deltog Gustav Thomsen, Mads skov Jensen, Johan Andersen og Magnus Bjørnfort i B-DM,og her kunne Mads bryste sig med guld i sin klasse og Magnus med sølv.

 

Den 19. december 2019 fik Carlos Florez en æres dan af Dansk Judo Union, hvor Chris Gade havde indstillet ham til. Carlos fik sort bælte og 1. dan. Carlos var derfor klubbens første med dan-grad.

 

Den 25-26. januar var vi til stævne i Rendsburg i Tyskland, hvor var med overnatning og social samvær med flere andre klubber. Her deltog Gustav Thomosen, Johan Andersen, Magnus Bjørnfort, Marius Hvidberg, Benjamin Thomsen, Mikkel Jørgensen, Asaad alo og Bjarke Gade. Carlos og Chris var med som coast. Gustav fik en bronzemedalje, Johan fik en sølvmedalje og Magnus fik en bronzemedalje. Asaad og Mikkel fik også en sølvmedalje hver.

 

Den 21. februar havde klubben junior graduering og her var der 9 som bestod graduering til grå snip, og 12 som tidligere havde fået grå snip som nu blev gradueret til 1. røde snip. Der er i Judoklubben i alt 27 som har grå snip og 12 af dem som har 1. røde snip.

 

 

Den 8. marts blev der holdt kvindernes kampdag i klubben, hvor der selvfølgelig kun måtte komme kvinder. Tøsedrengene Carlos og Chris var dog tilstede og forestod træningen. Der mødte en del piger op og der var også 2 mødre som mødte op og deltog i træningen. De to mødre udtalte, at det var en interessant sportsgrand og de ville ikke afvise at komme ingen. De ville i hvert fald anbefale Judoafdelingen. Nu får vis at se.


Den 12. marts indførtes der et gråt bælte, som kun kan bæres af den eller dem som har haft størst fremmøde måned før. Det vil sige at resten af Martsmåned kan Thomas Bo Kristensen og Emma Bo Kristensen og Otto Bach bære det grå æresbælte.

 

Den 12. marts og indtil påske vil klubben køre et forsøg, hvor vi om torsdagen dele den 6-11 årige op på den måde, at 6-8 årige træner fra 17-18, og den 9-11-årige rykker op til de store. Dette sker på grundlag, at de 9-11-årige efterlyser pensum og kamptræning og der er om torsdagen mange ”små”. Forsøget evalueres til påske.


uge 32 i sommeren 2020 efter Danmarks Coronanedlukning blev der i klubben afholdt en minsommerlejr, som blev afsluttet med en graduering af flere af klubbens medlemmer. Der var 4 som fik deres første røde snip, og hele 9 i alderen fra 6 år til 11 år fik deres gulte bælte. Der var endvidere 7 som blev gradueret til 4. kyu (orange bælte). Gradueringerne stod Carlos for, da han ugen forinden blev gradueringsberetttiget på DJUs sommerlejr. 


31. august 2020 blev der afholdt klubmesterskab, hvor der blev uddelt medaljer og vandrepokaler til de mest flittigeste møder og til talenterne og til årest Figher. Klubmesterne blev Mads Ejvind Jørgensen, Emma Bo Helle Kristensen, Mynte Martinsen, Tobias Bo Helle Kristensen og Magnus Bjørnfort.  Flittighedspokalerne gik til Emma Bo Helle Kristensen, Thomas Bo Helle Kristensen og Magnus Bjørnfort. Talentpokalerne gik til Mynte Martinsen og Tobias Bo Helle Kristensen. Årets Figther blev Emma Bo Helle Kristensen.